Zijn kantelpunten te voorspellen?
Zijn kantelpunten te voorspellen?

Zijn kantelpunten te voorspellen?

Dinsdag 14 april 2020 | 20:00 – 21:00 | Facebook en YouTube |

In de geschiedenis heeft de mensheid meermaals kantelpunten meegemaakt. Externe factoren zoals vulkaanuitbarstingen, meteorietinslagen, klimaatverandering, enzovoorts hebben een drastische impact gehad op het verloop van de geschiedenis van de mens. Echter lijken we niet te beseffen dat deze crises vaker voorkomen en zien we ze als ontwrichting van de normale gang van zaken. Zo ook COVID-19 (coronavirus), dat in december vorig jaar nog ver weg leek maar nu de hele wereld in zijn greep heeft. Dat roept de vraag op: zijn kantelpunten zoals het coronavirus eigenlijk te voorspellen? Tot hoe ver in de toekomst kun je echt betrouwbare voorspellingen doen, en kunnen we bijvoorbeeld komende kantelpunten al zien aankomen?

Hierover gaan we in gesprek met Peter van der Wel. Hij is futuroloog, econoom, keynote speaker en directeur van FutureVision. Hij zal uitleggen wat de rol van een futuroloog of toekomstverkenner hierin is, en hoe je voorkomt dat je slachtoffer wordt van je eigen vooroordelen en angsten.

Dit programma wordt gelivestreamd op onze Facebook-pagina en ons YouTube-kanaal en is toegankelijk voor iedereen. Er zal mogelijkheid zijn om via de chat vragen te stellen aan Peter van der Wel! Check op 14 april om 20:00 de volgende kanalen:

https://www.facebook.com/utrechtsib/

https://www.youtube.com/user/SIBUtrecht/