Het studentenleven in onzekere tijden
Het studentenleven in onzekere tijden

Het studentenleven in onzekere tijden

Dinsdag 7 april 2020 | 20:00 – 21:00 | Facebook en YouTube |

SIB-Utrecht zet haar lezingenprogramma online door! We starten met een actueel onderwerp: het studentenleven, maar dan thuis…

Het zijn onzekere tijden. Velen van ons zitten thuis te studeren of te werken. Colleges kun je nu vanuit je bed, desnoods zonder broek volgen. Dat betekent minder verplichtingen en meer vrijheid, maar ook een sterkere vervreemding van de (buiten)wereld en eenzaamheid. De dagen worden gevuld met videobellen met je vrienden, Zoom-meetings en bordspelletjes. Hoe behoud je motivatie voor je studie, op welke manier kun je je écht verbinden met je vrienden en huisgenoten en wat betekent deze onzekere tijd voor jou, anderen en de toekomst?

Hierover gaan wij in gesprek met de co-auteurs van het boek ”Studentendenken”, Daniel van Wyngaarden en Veronique Scharwächter. Daniel studeert Liberal Arts and Sciences, waarbij hij zich richt op toegepaste ethiek. Eerder was hij internationaal werkzaam voor de Nationale Jeugdraad (NJR). Veronique studeert Philosophy, Politics and Economics (PPE) en Taal- en cultuurstudies. In ‘’Studentendenken’’ nemen zij de lezer mee in hun persoonlijke zoektocht naar antwoorden op grote levensvragen op het gebied van onder andere vrijheid, liefde, onzekerheid en zingeving – en daarmee hopen zij de lezer te activeren tot filosofische reflectie op het studentenleven.

Dit programma wordt gelivestreamd op onze Facebook-pagina en ons YouTube-kanaal en is toegankelijk voor iedereen. Er zal mogelijkheid zijn om via de chat vragen te stellen aan de sprekers! Check op 7 april om 20:00 de volgende kanalen:

https://www.facebook.com/utrechtsib/

https://www.youtube.com/user/SIBUtrecht/