VulvaTalks: Hoe dichten we de orgasmekloof?
VulvaTalks: Hoe dichten we de orgasmekloof?

VulvaTalks: Hoe dichten we de orgasmekloof?

Dinsdag 16 april 2019 | 19:45 – 21:30 uur |
Instituto Cervantes Utrecht |Domplein 3, 3512 Utrecht (stad) |

Vulva, vagina, doos, gleuf, flamoes: het vrouwelijk geslachtsorgaan staat op deze avond in de spotlight. Zoveel namen als er zijn, zoveel vragen en onduidelijkheden zijn er ook. De kennis over het vrouwelijk geslachtsorgaan wordt eigenlijk niet echt onderwezen, omdat deze informatie als ‘te ingewikkeld’ wordt beschouwd, terwijl meer kennis daarover de vrouwenemancipatie juist zou bevorderen.

Hoewel vrouwen vrijer over hun vulva praten dan tien jaar geleden, en kunstenaars en journalisten bezig zijn om het vrouwelijk geslachtsorgaan eerlijk in beeld te brengen, valt er nog veel te doen. Zo is er nog veel seksueel geweld tegen vrouwen en is meisjesbesnijdenis in veel landen nog steeds de orde van de dag. Zelfs in Nederland lijkt het onderwerp een taboe te zijn. Ook in wetenschappelijk onderzoek over vrouwelijke gezondheid en anatomie, is het onderwerp chronisch vermeden. En nog steeds moeten vrouwen maar googelen wat normaal is. Hoe kunnen we dit taboe doorbreken?

Hierover gaan we in gesprek met Hilde Atalanta, kunstenares en oprichter van The Vulva Gallery, en Stichting Seksueel Welzijn Nederland

Deze lezing is gratis en openbaar toegankelijk. Na de lezing is er een borrel in Café Hemingway!