Stage bij de Directie Sociale Ontwikkeling – Afdeling Gezondheid & Aids
Stage bij de Directie Sociale Ontwikkeling – Afdeling Gezondheid & Aids

Stage bij de Directie Sociale Ontwikkeling – Afdeling Gezondheid & Aids

Wil jij werken aan de Nederlandse inzet op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR), inclusief hiv/aids en mondiale gezondheidsvraagstukken? Solliciteer dan voor deze stage.

We zijn op zoek naar twee stagiair(e)s voor de periode 19 augustus 2019 t/m 21 februari 2020 (minimaal vijf, maximaal zes maanden).

De werkomgeving

De Directie Sociale Ontwikkeling (DSO) is een van de directies binnen het ministerie die werken op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en de afdeling gezondheid en aids (GA) is verantwoordelijk voor het thema Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten inclusief hiv/aids (SRGR). DSO/GA werkt als scharnier tussen beleid en uitvoering; tussen ‘veld’ en ‘onderhandelingstafel’; tussen bilaterale, multilaterale en particuliere kanalen. DSO/GA fungeert als kennismakelaar op bovengenoemde thema’s, zowel naar de ambassades en permanente vertegenwoordigingen, als naar andere directies op het departement. Binnen de afdeling wordt in verschillende themateams gewerkt, waaronder de themateams global health en SRGR-diplomatie.

DSO/GA is één van de afdelingen binnen de Directie Sociale Ontwikkeling (DSO). Andere afdelingen zijn DSO/MO (maatschappelijke organisaties), DSO/CU (de control unit) en de TFVG (Taskforce Vrouwenrechten en Gendergelijkheid). Bij de afdeling GA zijn in totaal 17 vaste medewerkers en meestal 2 stagiair(e)s werkzaam.

Voor meer informatie over deze vacature klik hier!