De morele status van dieren
De morele status van dieren

De morele status van dieren

Dinsdag 28 april 2020 | 20:00 – 21:00 | Facebook en YouTube |

Iedereen is het er wel over eens dat elk mens morele status heeft. Zo hebben we ook de universele rechten van de mens opgesteld. Maar hoe zit het met de morele status van dieren? Aan de ene kant zien we het dier als een wezen met gevoel en met capaciteit tot lijden, maar aan de kant kunnen we dieren houden/gebruiken/doden ten behoeve van onszelf, zonder dat dit voor extra rechtvaardiging vraagt. Dit roept de kwestie op waarom dieren wel of juist niet morele status hebben of zouden moeten hebben. Wat zouden de gevolgen zijn van het toekennen van morele status aan dieren? En zou elk dier dan evenveel morele status moeten krijgen? En hoe beïnvloedt dit de relatie tussen mens en dier?

Hierover gaan wij in gesprek met Franck Meijboom. Hij is op verschillende manieren actief bezig met de mens-dier relatie, zowel in ethische comités als bij het Centre for Sustainable Animal Stewardship en als hoofddocent Ethiek aan de Universiteit Utrecht.

Dit programma wordt gelivestreamd op onze Facebook-pagina en ons YouTube-kanaal en is toegankelijk voor iedereen. Er zal mogelijkheid zijn om via de chat vragen te stellen aan Franck Meijboom! Check op 28 april om 20:00 de volgende kanalen:
https://www.facebook.com/utrechtsib/
https://www.youtube.com/user/SIBUtrecht/