SIB-Utrecht
NGIZ

NGIZ

Wat is NGIZ?

SIB-Utrecht werkt samen met Het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ). Dit genootschap heeft tot doel zo veel mogelijk mensen informeren over een breed scala van internationale aangelegenheden. Het NGIZ heeft afdelingen in verschillende plaatsen in Nederland. Momenteel zijn er afdelingen actief in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Noord Nederland.

Het Genootschap organiseert lezingen en debatten, vestigt leerstoelen aan Nederlandse universiteiten en werkt samen met andere organisaties op het gebied van internationale betrekkingen. Het NGIZ is zowel voorloper als een van de oprichters van het Nederlands Instituut voor Inter­nationale Betrekkingen ‘Clingendael’. Nog steeds onderhoudt het Genootschap een bijzondere band met Clingendael. Zo is het secretariaat er gevestigd, en organiseren beide organisaties regelmatig gezamenlijke bijeenkomsten. Kijk voor meer informatie op www.ngiz.nl

SIB-Utrecht & NGIZ

Het NGIZ kent een hechte band met SIB. Leden van SIB zijn automatisch aspirant-lid van het Genootschap. De voorzitter van SIB-Nederland zit in het bestuur van NGIZ landelijk. Daarnaast neemt de voorzitter van SIB-Utrecht plaats in het NGIZ-Utrecht bestuur. Het NGIZ en SIB werken in toenemende mate samen, op zowel nationaal als regionaal niveau.