SIB-Utrecht
Commissies

Commissies

Commissies zijn groepjes leden die activiteiten organiseren of SIB-Utrecht op een andere manier bijstaan. Sommige commissies lopen het hele jaar door, andere worden speciaal voor een project samengesteld. SIB kent ook bestuurscommissies en ALV commissies. In een commissie gaan is de ideale manier om je mede-SIB’ers beter te leren kennen en écht iets te betekenen voor de vereniging. Uiteraard doe je ook veel organisatorische ervaring op die je later zelf goed kunt gebruiken. Als je interesse in een bepaalde commissie hebt, kun je dat altijd aangeven!

Doorlopende commissies
Activities Committee
Activiteiten Commissie
De Activiteitencommissie (AcCo) organiseert door het jaar heen verschillende leuke activiteiten voor alle leden van SIB. Iedere maand staat er weer iets nieuws op het programma. Denk hierbij aan bowlen, een sinterklaasavond, een filmavond, nachtkanoën en een open podium. Maar ook voor het organiseren van een tof feest ben je bij deze commissie aan het juiste adres.
ICT Committee
ICT Commissie
De ICT commissie zorgt ervoor dat deze website zo goed mogelijk up-to-date blijft. Daarnaast kunnen ze het bestuur ondersteunen met allerlei ICT zaken, voor en achter de schermen. Als andere commissies een website nodig hebben, zoals de UIT commissie en de Simulatie commissie, dan staat de ICT commissie ook voor hen paraat.
Projectcommissies
MEME Committee
MEME Commissie
Elk jaar organiseert de Massively Exiting Mid-year Excursion (MEME) commissie een weektripje in de lente. Deze duurzame en betaalbare reis gaat naar een interessante besteming waar allerlei inhoudelijke en gezellige activiteiten worden georganiseerd. Natuurlijk is er ook genoeg vrije tijd.
FIT Committee
FIT Commissie
De Korte Buitenlandse Reiscommissie (KBR) organiseert in november een weekendje weg naar een bestemming die dichtbij is, maar wel in het buitenland ligt. Afgelopen jaren heeft deze reis plaatsgevonden in Texel, Gent en Lille. De KBR is tevens één van onze introductiemomenten, waar nieuwe leden op laagdrempelige manier worden geïntroduceerd aan SIB.
LIT Committee
LIT Commissie (LIT in 2023)
De Lente Introductie Trip commissie organiseert in maart een weekend naar een bestemming binnen of net buiten Nederland. Tijdens dit weekend vinden meerdere activiteiten plaats en wordt natuurlijk de bestemming verkend. Bestemmingen van de afgelopen jaren zijn: Brugge, Antwerpen en Keulen. Ook dit weekend is een introductieweekend, waar een mooie mogelijkheid is om nieuwe én oude leden (beter) te leren kennen.
Simulation 2022
Simulation Committee
De Simulatie commissie zet elk jaar een inhoudelijk interessante crisis-simulatie neer van een historische gebeurtenis die op een bepaald punt in de geschiedenis wordt opgepakt.Vanaf daar beslis jij, in de rol van een kabinetslid van een betrokken land, zelf hoe het verder gaat.
Symposium 2023
Symposium Commissie
Ieder jaar organiseert SIB-Utrecht in maart een symposium over een internationaal of maatschappelijk relevant thema. De symposiumcommissie zorgt voor een goedgevuld programma met bekende en minder bekende experts. Zij zorgen voor een mooie dag vol met workshops, masterclasses, lezingen en debatten.
UIT Commissie
UIT Committee
Septembercamp 2022
Septemberkamp Commissie (kamp in 2022)
Gala Committee 2022
Gala Commissie
Lustrum Committee 2021-2022
Lustrum Commissie
Bestuurscommissies
Acquisition Committee
External Affairs Committee
Promotion Committee
Internal Affairs Commitee
ALV Commissies
Audit Committee
Raad van Advies
SIB-Link