SIB-Utrecht
Over SIB

Over SIB


SIB-Utrecht is de Utrechtse studentenvereniging voor internationale betrekkingen. Wij zijn in staat om wereldse interesse met Utrechtse gezelligheid te combineren. Het is een vereniging waar je lekker kunt borrelen, maar waar je ook Alexander Pechtold of Maarten van Rossem aan de tand kunt voelen. We kennen geen ontgroening of hiërarchie. Je kunt dus zelf beslissen hoe actief je bij ons wilt zijn!

De dinsdagavond

Om de week op dinsdag vindt er een lezing of discussie of een andere inhoudelijke activiteit plaats over een internationaal of maatschappelijk relevant onderwerp. Samen met de daarop aansluitende borrel vormt dit de kern van het verenigingsleven bij SIB-Utrecht.

Activiteiten

Naast algemene toegankelijke avonden worden er ook talloze andere activiteiten georganiseerd, zowel inhoudelijk als niet inhoudelijk. Binnen SIB-Utrecht kun je actief worden bij commissies en genootschappen. Zij organiseren onder andere (film)lezingen, feesten, gala’s, excursies en etentjes voor de vereniging.

Reizen

SIB organiseert onder andere liftwedstrijden en kleine reizen met Europese bestemmingen als Griekenland, Barcelona en Istanbul. In de zomer vindt er ook vaak een reis plaats naar bijzondere bestemmingen zoals Georgië, India en de Baltische staten. Kenmerkend voor SIB-reizen is de combinatie van inhoudelijke én gezelligheidsactiviteiten.

Meer weten? Vraag een informatiepakket aan of loop een dagje mee bij SIB (mail naar info@sib-utrecht.nl!)

Introductiekamp van de Utrechtse studentenvereniging voor internationale betrekkingen in de Runsvoort