fbpx
SIB-Utrecht
Genootschappen

Genootschappen

Leden met een gedeeld enthousiasme voor bepaalde onderwerpen of activiteiten kunnen samenkomen in een vereniging. Samen doen ze mee aan leuke en interessante activiteiten. Een genootschap is een prachtige plek om je mede-SIBbers wat beter te leren kennen. Sommige activiteiten die verenigingen organiseren staan ​​open voor de hele vereniging, andere alleen voor de leden van de vereniging. Elke vereniging heeft twee of meer leiders die (samen met de leden) de activiteiten bedenken en organiseren. Ieder SIB-lid kan lid worden van een vereniging.

SIB-Utrecht heeft de volgende genootschappen:

Acapella Genootschap
De missie van het acapella genootschap is om meer acapella de wereld in te brengen, middels deze prachtige zangvorm te verspreiden door louter Dua te zingen. Deze prachtige en ondergewaarde muziekvorm ontbreekt nog in de breedste zin binnen onze mooie vereniging. Wij hopen dit gat te vullen, en gaan ervan uit dat dit door alle leden met veel enthousiasme zal worden begroet.

Film Genootschap
In 2020 heeft SIB haar filmgenootschap nieuw leven ingeblazen. Een mooi genootschap met als doel om samen onze liefde voor films te vieren. Wij organiseren activiteiten zoals themafilmavonden, uitstapjes naar bioscopen en nog veel meer! De mogelijkheden zijn eindeloos! We kijken ernaar uit om nog meer filmgerelateerde activiteiten te organiseren en naar alle nieuwe mogelijkheden die de toekomst zal brengen; zoals meer uitstapjes naar de bioscoop, filmfestivals of zelfs het bezoeken van filmpremières! Wie weet, misschien hebben we dan wel onze eigen SIB-bioscoop? Of onze eigen SIB-film? We kunnen alleen maar groot dromen, dus houd ons in de gaten voor eventuele sequels en mogelijke spin-offs!

Maarten van Rossem Genootschap
Het jaar 2021 was het jaar waarin het magnifieke Maarten van Rossem Genootschap, afgekort tot het MvR-Genootschap, werd opgericht. Dit verhaal begon met twee dappere mannen die hard vochten om de erkenning te krijgen die ze verdienen voor hun liefde voor de legende zelf, sir Maarten van Rossem. Zijn flamboyante buitengewone karakter en fysiek maken het moeilijk om niet van hem te houden, maar vreemd genoeg dacht niemand anders bij SIB aan het idee om een ​​sekte, ik bedoel de samenleving, op te richten om het leven van de man te vieren.
Wij, het MvR-Genootschap, vieren het leven, de persoon, de legende Maarten op meerdere manieren. We delen de MvR-Scheurkalender en lachen om zijn grappen. We organiseren filmavonden waar we afleveringen van Hier zijn de Van Rossems, Van Rossem vertelt, de slimste mens en meer dan één talkshow van vroeger en nu bekijken. Er kunnen nooit genoeg Maarten op televisie zijn. Ook luisteren we naar zijn bombastische engelachtige stem in de Maarten van Rossem Podcast, zonder de kritiek van Meneer Peerenboom en Koos te begrijpen. Ook wandelen wij graag, lees: A WALK NOT A STALK, in het Wilhelminapark, een geliefd park bij MvR, in de hoop deze god te ontmoeten tijdens zijn dagelijkse rondje.
Soms is het moeilijk te geloven wat voor invloed deze man heeft op ons leven, op ons wereldbeeld en op onze mening over alles wat oud is. Maarten is liefde. Maarten is het leven.

Swedish Ikea Society (SIS)
Dit genootschap richt zich op de Zweedse taal en cultuur. Leden die verliefd zijn op Zweden en/of op de IKEA zijn van harte welkom om lid te worden van deze genootschap. Samen maken we tripjes naar de IKEA en hebben we een gezellige avond gehad waar we Zweedse gerechten maakte.

Nacha
Het Nachagenootschap opent haar armen voor alle liefhebbers van het legendarische Tex-Mex gerecht nachos. Het maakt niet uit of je houdt van nachos met vlees of juist liever vegetarisch, wij houden van alle nachos zolang er maar een gesmolten dubbele laag kaas op zit! Geniet samen met ons bij de borrel van een portie nachos Hemingway-style of ontdek met ons de nieuwe twists en unieke recepten die veel cafés en kroegen geven aan dit goddelijke gerecht.

ToBeHuman Society
Wat betekent het voor jou om mens te zijn?