fbpx
Loading…

Genootschappen

In een genootschap komen leden met een gedeelde interesse bij elkaar om allerlei gezellige en inhoudelijke activiteiten te ondernemen. Het is een leuke plek om mensen te leren kennen. Daarnaast kan je deelnemen aan interessante activiteiten zoals spelletjesavonden of samen in gesprek gaan met vluchtelingen. Soms zijn de activiteiten toegankelijk voor de hele vereniging en sommige activiteiten zijn alleen voor de leden van het genootschap. Elk genootschap heeft één of twee voorzitters die samen met de leden activiteiten bedenken en organiseren. De genootschappen zijn voor iedereen toegankelijk.

SIB-Utrecht kent de volgende genootschappen:

Aziëgenootschap
Het Aziëgenootschap houdt zich bezig met alles wat zich afspeelt in dit deel van de wereld. Dit genootschap organiseert één keer per jaar een lezing over een onderwerp dat betrekking heeft tot de Aziatische wereld. Afgelopen jaar ging deze lezing over de relatie tussen China en Noord-Korea. Daarnaast organiseert dit genootschap ook diverse activiteiten, zoals een bezoek aan een gerelateerd museum tot aan uitgebreid eten in de beste Aziatische hotspots die Utrecht te bieden heeft.

Die Deutsche Gemeinschafts Gesellschaft (DGG)
Als je denkt aan Duitsland komen vaak de stereotypen bier, Oktoberfest, lederhosen, bratwurst of wereldoorlogen naar voren. Maar Duitsland is veel meer dan alleen dit, met 81 miljoen inwoners is het een van de grootste landen in Europa. Ontdek met ons deze wereldspeler in bijna alle gebieden die je kunt bedenken. Van technologie tot filosofie, van klassieke tot elektronische muziek.

Digitale en Analoge Spelletjes (D.A.S.)
Het spelletjesgenootschap van SIB! Werk samen met je mede-sibbers tijdens een potje Overcooked of saboteer het regime van het bestuur met Secret Hitler; D.A.S. staat voor ouderwetse gezelligheid met bordspellen en nieuwerwets ongein op het scherm.

Fristi Genootschap
Welkom bij het Fristi-Genootschap van SIB-Utrecht! Na verschillende initiatieven, zoals de Whatsappgroeppen ‘’Fristico’’ en ‘’Fristishotjes’’, is het dan eindelijk tijd om de Fristi-fans te verenigen! Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, richt het Fristi-Genootschap zich op activiteiten rond het populaire melkdrankje Fristi. Denk hierbij aan shotjes Fristi, Fristipong, maar ook heuse Fristi marathons!

Kunst en Cultuur Genootschap (KCG)
Kunst en cultuur, het fundament van onze samenleving. Het doel van dit genootschap is om de vereniging dichterbij kunst en cultuur te brengen. Kunst en cultuur in al haar vormen en maten. Denk aan: beeldende kunst, muziek, dans en theater, maar ook cultuur in bredere zin, zoals taal, religie en eten. We organiseren activiteiten zoals bezoeken aan musea, concerten, (theater)voorstellingen en culturele festivals. Dus, heb jij naast die internationale interesse ook een zwak voor wat kunstzinnige en culturele verrijking? Dan zoeken wij jou als lid van het Kunst en Cultuur Genootschap!

Natuurlijk
Natuurlijk organiseert leuke uitstapjes in de natuur, bbc’s en sportieve activiteiten zoals bijvoorbeeld mountainbiken en boulderen.

De V.I.P. 
De VIP is het nieuwe bruisende vrouwengenootschap van SIB. Wil jij je vrouwelijke identiteit omarmen en ben je bereid in panterstrings en leggings rond te lopen. Dan is VIP jouw genootschap. Wij houden van wijn en panters en combineren deze twee graag met middagjes naar de primark, met een afrondend wijntje van de Lidl. Op borrels zul je ons vaak zien, net als op cantussen waar onze panterprints niet gemist zullen worden!

Nacha
Het Nachagenootschap opent haar armen voor alle liefhebbers van het legendarische Tex-Mex gerecht nachos. Het maakt niet uit of je houdt van nachos met vlees of juist liever vegetarisch, wij houden van alle nachos zolang er maar een gesmolten dubbele laag kaas op zit! Geniet samen met ons bij de borrel van een portie nachos Hemingway-style of ontdek met ons de nieuwe twists en unieke recepten die veel cafés en kroegen geven aan dit goddelijke gerecht.

Nikè
Het sportieve genootschap Nikè doet er alles aan om beweging te promoten onder onze leden! Sport is natuurlijk gezond én leuk! Alle takken van sport zijn welkom, je hoeft alleen van sport te houden! Lijkt dit je wat? Sluit je dan bij ons aan!

OhG-DG²
De missie van dit Opengebroken Gesloten Dispuut Gezelschap Genootschap is om meer acapella de wereld in te brengen, middels deze prachtige zangvorm te verspreiden door louter Dua te zingen. Deze prachtige en ondergewaarde muziekvorm ontbreekt nog in de breedste zin binnen onze mooie vereniging. Wij hopen dit gat te vullen, en gaan ervan uit dat dit door alle leden met veel enthousiasme zal worden begroet. Dit is echter niet alles. Ons OhG-DG² is van vele markten thuis. Wij kunnen namelijk het literaire aspect van elke beetje zichzelf respecterende student natuurlijk niet negeren, wat dan ook de reden is waarom wij investeren in de toekomst door het lezen en bespreken van erkende literatuur.

Revschap
Viva la revolution! Gooi het landsbeheer samen met ons om in een wereldwijde revolutie. Of kom gezellig samen met ons andere revolutionaire activiteiten doen zoals een dagje naar het dorp Woerden of picknicken in het Julianapark. Ook jouw ideeën voor activiteiten zijn welkom, als ze maar revolutionair zijn. Anyways, revoluties, klein of bekend, wij zijn present!

Wereldreligies
Wil jij meer weten over ‘vreemde’ levensovertuigingen en religieuze tradities? Ben je geïnteresseerd in wat mensen over de hele wereld inspireert? En kom je dit allemaal het liefst te weten in persoonlijke gesprekken met de aanhangers zelf in plaats van erover te lezen in dikke boeken? Dan is Wereldreligies wat voor jou!