SIB-Utrecht
Genootschappen

Genootschappen

Leden met een gedeeld enthousiasme voor bepaalde onderwerpen of activiteiten kunnen samenkomen in een vereniging. Samen doen ze mee aan leuke en interessante activiteiten. Een genootschap is een prachtige plek om je mede-SIBbers wat beter te leren kennen. Sommige activiteiten die verenigingen organiseren staan ​​open voor de hele vereniging, andere alleen voor de leden van de vereniging. Elke vereniging heeft twee of meer leiders die (samen met de leden) de activiteiten bedenken en organiseren. Ieder SIB-lid kan lid worden van een vereniging.

SIB-Utrecht heeft de volgende genootschappen:

Acapella Genootschap
De missie van het acapella genootschap is om meer acapella de wereld in te brengen, middels deze prachtige zangvorm te verspreiden door louter Dua te zingen. Deze prachtige en ondergewaarde muziekvorm ontbreekt nog in de breedste zin binnen onze mooie vereniging. Wij hopen dit gat te vullen, en gaan ervan uit dat dit door alle leden met veel enthousiasme zal worden begroet.

Boomer Genootschap
Voel je je oubollig, of ben je in een constante staat van nostalgie, hunkerend naar de goede oude tijden? Bij het Boomer Genootschap, willen we die terugbrengen! Van gesprekken over hoe alles vroeger beter was en het spelen van klassieke spelletjes tot het (letterlijk en figuurlijk) verdrinken in het verleden. Laat de GenZ en Millennials achter, en kom met ons mee langs de boulevard van de geschiedenis.

Film Genootschap
In 2020 heeft SIB haar filmgenootschap nieuw leven ingeblazen. Een mooi genootschap met als doel om samen onze liefde voor films te vieren. Wij organiseren activiteiten zoals themafilmavonden, uitstapjes naar bioscopen en nog veel meer! De mogelijkheden zijn eindeloos! We kijken ernaar uit om nog meer filmgerelateerde activiteiten te organiseren en naar alle nieuwe mogelijkheden die de toekomst zal brengen; zoals meer uitstapjes naar de bioscoop, filmfestivals of zelfs het bezoeken van filmpremières! Wie weet, misschien hebben we dan wel onze eigen SIB-bioscoop? Of onze eigen SIB-film? We kunnen alleen maar groot dromen, dus houd ons in de gaten voor eventuele sequels en mogelijke spin-offs!

Game On Genootschap
Hou je van spelletjes spelen? Nee, niet met iemands hart: maar met kaarten, consoles, of bordspellen? Heb je een spel liggen die je lang hebt willen uitproberen, maar daar nog nooit de mogelijkheid toe had? Neem hem mee op de volgende spelletjesavond! Word lid van het spelletjesgenootschap bij SIB, want the game is on!

Nacha
Het Nachagenootschap opent haar armen voor alle liefhebbers van het legendarische Tex-Mex gerecht nachos. Het maakt niet uit of je houdt van nachos met vlees of juist liever vegetarisch, wij houden van alle nachos zolang er maar een gesmolten dubbele laag kaas op zit! Geniet samen met ons bij de borrel van een portie nachos Hemingway-style of ontdek met ons de nieuwe twists en unieke recepten die veel cafés en kroegen geven aan dit goddelijke gerecht.

Prose before Hoes Genootschap
Prose Before Hoes is een genootschap voor mensen die van Harry Styles (❤️❤️❤️) en thee drinken houden. Maar ook houden we van lezen en daarover praten, en in dit genootschap doen we precies dat! We lezen elke twee maanden hetzelfde boek, en dan komen we samen om erover te praten, thee te drinken, een goede tijd te hebben (en misschien ook een beetje een crush te hebben op Harry Styles).

ToBeHuman Society
Wat betekent het voor jou om mens te zijn? In dit genootschap denk jij na over wat het betekent, voor jou, om mens te zijn. Van meditatiesessies tot evenementen, tot de traditionele twee minuten stilte op 4 mei op het Domplein: bij het ToBeHuman genootschap denken wij na over het menselijk bestaan.

D.R.A.G.O.N. (Definitely Rational Adventuring Group Of Nerds)
Well met, adventurer!
Come join SIB’s very new Dungeons&Dragons-society D.R.A.G.O.N. ! For both total newbies and veterans alike, D.R.A.G.O.N. is the place to experience and explore the amazing game of DnD. So, what will it be, little adventurer? Will you take up this quest? Sweet loot awaits…