Autoverzekering gezocht!
Autoverzekering gezocht!

Autoverzekering gezocht!

Waarom zou je een autoverzekering afsluiten?

Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig: omdat het verplicht is. De reden hiervan is dat je door bijvoorbeeld een aanrijding veel schade kunt veroorzaken bij een ander. Deze schade moet wel vergoed kunnen worden.

Welke autoverzekeringen zijn er?

  • De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering
    Wanneer je in het bezit bent van een auto moet je een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze autoverzekering dekt de schade die je bij een ander veroorzaakt, maar niet die bij jezelf.
  • De WA-plus verzekering
    Als je de eventuele schade bij jezelf ook wilt verzekeren moet je een WA-plus verzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de schade aan je eigen auto die wordt veroorzaakt door het weer, diefstal of als je bijvoorbeeld een dier aanrijdt. De andere schade aan je eigen auto wordt niet vergoed vanuit een WA-plus verzekering. Hiervoor moet je een WA beperkt casco verzekering afsluiten. Deze verzekering is dus niet verplicht.
  • De Allrisk autoverzekering
    Deze dekt alle schade, ook als die ontstaan is door je eigen schuld. Vanwege de hoge premie wordt deze verzekering meestal afgesloten voor nieuwe of zo goed als nieuwe auto’s. Deze verzekering is niet verplicht.

Mocht je dus van plan zijn om een auto aan te schaffen, bedenk dan goed wat je wel en niet wilt verzekeren. Meestal is je eerste auto niet zo duur en vaak is het ook een wat oudere auto. Een Allrisk verzekering heeft dan geen zin omdat een verzekering ook kijkt naar de dagwaarde van je auto. Dit moet je goed navragen bij een verzekeringsmaatschappij: wat is het maximale bedrag wat ik bij schade uitgekeerd krijg? Het is natuurlijk zonde van je geld om je voor iets te verzekeren waarvan je nu al weet dat je het bij schade niet uitgekeerd gaat krijgen.

Voor welke maatschappij kies je?

Het aanbod van autoverzekeringen is heel groot. Daarom kan het lastig zijn om een keuze te maken als je voor het eerst een auto aanschaft. Waarschijnlijk heb je al andere verzekeringen afgesloten zoals een reisverzekering of inboedelverzekering. Meestal is het zo dat hoe meer verzekeringen je bij één verzekeringsmaatschappij afsluit, hoe meer korting je krijgt op je premie.