SIB-Utrecht
Instituto Cervantes

Instituto Cervantes

Wat is Instituto Cervantes?

Het Instituto Cervantes is een publieke instelling die in 1991 in Spanje werd opgericht om het  onderwijs in de Spaanse taal te bevorderen en de cultuur van Spanje en de Spaanssprekende landen van Latijns-Amerika te verspreiden. Het hoofdkantoor is gevestigd op twee plaatsen in Spanje: in Madrid en in Alcalá de Henares, de geboortestad van de schrijver Miguel de Cervantes. Intussen zijn er centra van het Instituto Cervantes op alle continenten.

Met meer dan 100.000 studenten per jaar heeft het Spaanse cultureel centrum Instituto Cervantes als doel de taal en cultuur van Spanje en de Spaanssprekende landen wereldwijd te verspreiden. Het Instituto Cervantes te Utrecht is het enige centrum van het Cervantesnetwerk in Nederland. Het is sinds 1992 gevestigd in een Utrechts monumentenpand.

Instituto Cervantes:

  • houdt zich bezig met het moderniseren van lesmethodes en verzorgen bij- en nascholingscursussen voor docenten Spaans.
  • neemt actief deel aan programma’s ter verspreiding van Spaanse taal.
  • organiseert allerlei culturele activiteiten, samen met Nederlandse en andere Spaanse en Spaans-Amerikaanse organisaties.
  • beschikt over een bibliotheek met moderne technologische voorzieningen.

Kijk voor meer informatie over Instituto Cervantes op utrecht.cervantes.es.

SIB-Utrecht & Instituto Cervantes  
SIB-Utrecht organiseert elke dinsdagavond een lezing of debat. Veruit de meeste lezingen die SIB-Utrecht organiseert vinden plaats in Instituto Cervantes.