Filmlezing: Bevrijding van Nederland
Filmlezing: Bevrijding van Nederland

Filmlezing: Bevrijding van Nederland

Dinsdag 9 juni | 20:30 – 21:45 | Facebook en YouTube |

Zeker nu met 75 jaar bevrijding is de Tweede Wereldoorlog en de nasleep daarvan een belangrijk onderwerp. Daarom kun je op 9 juni met de SIB kijken naar twee documentaires van Liefke Knol met dit thema gevolgd door live achtergrond en commentaar van de documentairemaakster.

“En toch staat de Martini” vertelt met citaten uit oorlogsdagboeken en brieven én met historisch beeldmateriaal uit oorlogstijd het verhaal van oorlog en bevrijding in Groningen. In een tijdlijn krijgen de belangrijkste gebeurtenissen in deze periode een plek. “Kind van NSB-ouders” vertelt het verhaal van Karel Huijgen, de zoon van een hoge NSB’er. De bevrijding van Nederland betekent voor hem het begin van veel ellende en een levenslange worsteling met het verleden.

Liefke Knol is een documentairemaakster die over zeer diverse onderwerpen korte documentaires maakt. Als producent en maker is ze betrokken bij alle aspecten van de productie als ook het (journalistieke) onderzoek dat ten grondslag ligt aan de inhoud. Haar achtergrond als historicus komt hierbij goed van pas.

Dit programma wordt gelivestreamd op onze Facebook-pagina en ons YouTube-kanaal en is toegankelijk voor iedereen. Er zal mogelijkheid zijn om via de chat vragen te stellen aan Liefke Knol! Check op 9 juni om 20:30 de volgende kanalen:
https://www.facebook.com/utrechtsib/
https://www.youtube.com/user/SIBUtrecht/