Programma UIT 2014

Maandag 11 Augustus

Tijd & plaats Activiteit
16:30-17:00
Verenigingsparade
Kom naar de verenigingsparade en proef de sfeer van onze vereniging. Aparte wagens, dans en muziek maken de dag tot een groots spektakel.

Dinsdag 12 Augustus

Tijd & plaats Activiteit
09:00-17:00
Korte Minrebroederstraat
Kom gezellig langs bij onze stand achter het stadhuis. Hier kan je alles te weten komen over SIB en kan je genieten van ijs, tosti's en je fiets een verfje geven met onze pimp my bike workshop. Inschrijven kan de hele dag.
14:00-14:45
Janskerkhof
In samenwerking met USC en de ICU organiseert SIB-Utrecht een debat over het hoger onderwijs op het Janskerkhof.
21:00-23:00
Café Nieuwe Dikke Dries
"Mother Russia vs USA", het spel waarbij je in een team met bedrog, infiltratie en onderhandelingen méér punten moet verzamelen dan de vijand. Oefen zowel je diplomatieke- als je backstabbingskills. Wij zijn deze avond te vinden in de Nieuwe Dikke Dries. Kom langs en breng jouw team naar de top!

Woensdag 13 Augustus

Tijd & plaats Activiteit
11:00-17:00
Botanische Tuinen
Kom gezellig langs bij onze stand. Hier kan je alles te weten komen over SIB en kan je genieten van onze tosti's en uitrusten bij onze lounge. Inschrijven kan de hele dag.
23:00-04:00
Havana, Oudkerkhof
SIB, ESN en AEGEE organiseren zoals vanouds de International Party! De eerste van het jaar vindt vanavond plaats in de Havana. Toegang is gratis, dus ga los met onze drie verenigingen op een mix van clubhits, klassiekers en internationale klanken!

Donderdag 14 Augustus

Tijd & plaats Activiteit
11:00-17:00
Korte Minrebroederstraat
Infostand van SIB. Inhoud én gezelligheid met Pimp my Bike, ijs en tosti’s bij het infostandje! Inschrijven kan de hele dag.
Tijd & plaats Activiteit
11:00-17:00
Griftpark
Schud je brakheid van je af en daag jezelf uit op ons hindernisparcours. Win mooie prijzen die geen enkele student mag missen!
gezellig + eten + warm = chill

Wereldse interesse, Utrechtse gezelligheid

Wij zijn de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen. Uniek is ons inhoudelijk programma, dat bestaat uit lezingen, congressen en symposia. Daarnaast bezoeken wij ambassades en organiseren wij simulaties. Bij SIB-Utrecht is iedereen gelijk en er is dan ook geen ontgroening. Er zijn geen verplichtingen. Kortom, niets moet, alles mag. Kom vooral langs en proef de sfeer bij onze UIT-activiteiten.

Reizen

Ieder jaar organiseren wij meerdere reizen, vaak voor een prijs die je als arme student wel kan betalen. Halverwege het studiejaar gaan wij naar een locatie dichtbij Nederland, zoals Istanbul, Barcelona en Budapest. In de zomer bezochten wij onder andere Marokko, Rusland, India en Israël. Op reis doen wij aan gezellige & inhoudelijke activiteiten en is er ook ruimte om gewoon lekker vakantie te vieren!

Lezingen

Elke dinsdagavond organiseert SIB een lezing over een actueel onderwerp met experts op dat gebied. Debatteer met Emile Roemer, ontmoet Maarten van Rossem en borrel na met Bram Vermeulen.

Feesten & activiteiten

Naast de wekelijkse borrel, organiseren wij ook feesten, poolavonden, lasergamen en discozwemmen. Ook inhoudelijke activiteiten, zoals een debatworkshop of een rondleiding in een legerbasis worden geregeld. Voor ieder wat wils!

Commissies

Alles wat SIB-Utrecht organiseert, wordt georganiseerd door onze leden. Bedenk en bereid gerechten in de kookcie, of organiseer zelf lezingen bij de Externe commissie! Er is altijd wel een plek vrij in een commissie als je wilt bijdragen aan de vereniging.

Een woord van onze leden

Merel, Danielle, Tomas, Klaske & Joep

Merel

SIB past bij mij. Er wordt volop mogelijkheid geboden tot onplooiing en verbreding, maar er is ook veel gezelligheid. Mijn medesibbers zijn stuk voor stuk interessante mensen met geweldige verhalen.

Danielle

SIB is voor mij bijzonder vanwege de clichématige oneliner ‘inhoud en gezelligheid’. Die combinatie trekt breed geïnteresseerde studenten tussen wie ik me enorm thuis voel en maakt SIB tot een unieke studentenvereniging.

Tomas

Vanwege de combinatie van lezingen en borrels bestaat SIB uit wereldse mensen die ook niet vies zijn van een feestje. Wat mij betreft een winnende combinatie.

Klaske

SIB-Utrecht is niet alleen gezellig, maar ook uniek. Dit komt door de leden die, hoe verschillend ze ook zijn, één ding gemeen hebben: een respectvolle en open houding naar elkaar en naar de wereld om hen heen.

Joep

SIB'ers zijn leergierig, betrokken, gezellig en staan open voor nieuwe mensen en ideeën. De activiteiten zijn afwisselend en het gebrek aan verplichtingen zorgt ervoor dat SIB prima naast een druk leven kan.

Schrijf je in

Je kunt je inschrijven door ons te bezoeken tijdens de UIT, of door onderstaand inschrijfformulier voor 10 september op te sturen. Lidmaatschap kost slechts €45,- per academisch jaar. In het begin van het jaar is er een introweekend waarin je je mede-SIB'ers leert kennen via spel, debat en feesten. In de daaropvolgende periode leer je de vereniging kennen. Dit alles voor eenmalig €50,-


inschrijfformulier
Bezoek de gewone SIB-Utrecht website