Studium Generale

Studium Generale

Wat is Studium Generale?
Bij Studium Generale zie je wat je zappend niet ziet en hoor je wat Google je niet vertelt. Kennis opdoen, dat doe je tijdens je studie en daarna. Uit boeken, of, nog makkelijker, via internet. Bij Studium Generale ontmoet je de wetenschappers en denkers achter de kennis. Je kunt met hen in discussie en ontmoet andere geïnteresseerden.

Studium Generale biedt iedereen de mogelijkheid kennis te maken met een vakgebied zonder verdere verplichtingen. Een toegankelijk programma op academisch niveau, te volgen zonder voorkennis. Waarom vindt de universiteit dit belangrijk? Omdat academische vorming meer is dan vakinhoudelijke kennis. En omdat de wet bepaalt dat de universiteit aandacht moet schenken aan de samenhang van wetenschappen en aan de maatschappelijke aspecten van wetenschap.

Omdat leren nooit ophoudt en maatschappelijke discussies over kennis, ook anderen dan docenten en studenten aangaan, is het programma altijd open geweest voor alle leeftijden. Voor meer informatie en het terugkijken van lezingen kijk je op www.sg.uu.nl.

SIB-Utrecht & Studium Generale

Jaarlijks organiseert SIB-Utrecht in samenwerking met Oikos en Studium Generale tijdens de vredesdagen in oktober een groot symposium, veelal met middag- en avondprogramma.