Onze vereniging

Wat kan je doen bij SIB?

Bij SIB kan je op verschillende manieren actief zijn. We hebben commissies, genootschappen, gezelschappen en een raad van advies.

Commissies

Commissies zijn groepjes leden (meestal tussen de vier en acht leden), die samen een activiteit voor de vereniging organiseren, of iets anders voor de vereniging betekenen. Sommige commissies lopen het hele jaar door, anderen zijn tijdelijk actief voor het organiseren van een project. Een commissie kost wat tijd, al hoeft het niet erg veel te zijn bij een goedlopende commissie. Verder is het ontzettend gezellig, leer je mensen kennen, leer je organiseren en samenwerken en kun je achteraf trots zijn op een goed geslaagd kamp, een symposium met veel bezoekers of een UIT waar SIB-Utrecht zich goed heeft laten horen.

Genootschappen

Genootschappen zijn themagroepen die zich bezighouden met een specifiek onderwerp. De activiteiten die binnen een genootschap voor en door de leden georganiseerd worden zijn enorm gevarieerd. Denk bijvoorbeeld aan het bijwonen van tv-programma's als NOVA of De Wereld Draait Door, een bezoek aan het International Strafhof, een capoeiraworkshop, een kloosterweekend, een studiereis naar Istanbul of het vieren van het Chinees nieuwjaar.

Gezelschappen

Gezelschappen zijn groepjes leden die samen gezellige activiteiten ondernemen rondom een bepaald thema. Het verschil met de genootschappen is dus dat gezelschappen zich richten op gezelligheid, en niet inhoud. Samen zijn zij dus de twee pijlers van SIB!
Gezelschappen zijn vooral een ontzettend leuke manier om in een kleine, hechte groep mensen goed te leren kennen en je hobby of interesses met elkaar te delen. Je kan dus zo mensen leren kennen die dezelfde dingen leuk vinden als jij!