Wat is SIB?

SIB-Utrecht

De vereniging

Wij zijn de Utrechtse studentenvereniging voor internationale betrekkingen. Kenmerkend voor onze vereniging is de mix tussen inhoud en gezelligheid. Bij SIB-Utrecht heerst een nieuweledenseptemberkampgezellige, open sfeer. Iedereen is welkom!

Onze leden doen uiteenlopende studies. Wij hebben 250 leden die van zowel de hogeschool als de universiteit komen. Iedereen is bij ons gelijk en je kan zelf aangeven hoe actief je wil worden. Wij kennen geen ontgroening. Kortom, niets moet, alles mag.

Wij zijn een vereniging waar je lekker kan borrelen met vrienden of een inhoudelijke discussie kan voeren. Op de introperiode na zijn er geen verplichtingen.               

De verenigingsavond

Dinsdagavond is de verenigingsavond van SIB. Deze bestaat uit een tweewekelijkse haphop, waar je elke keer in een andere restaurant goedkoop met andere leden kan eten. Na het eten begint het inhoudelijk avondprogramma en daarop aansluitend een borrel in onze stamkroeg Café Hemingway. 

Voor ons inhoudelijk avondprogramma komen vooraanstaande en opkomende journalisten, wetenschappers, politici en mensen uit het bedrijfsleven bij ons spreken over internationale en maatschappelijk relevante onderwerpen. Er is altijd ruime aandacht voor verhelderende vragen en kritische discussies. De vorm van een avondprogramma varieert van lezingen tot paneldiscussies, en van debatten tot filmlezingen.

Je kunt altijd vrijblijvend langskomen bij een lezing of borrel. De lezing vindt bijna altijd plaats op de dinsdagavond om half acht in Instituto Cervantes (Domplein 3) en de borrel vanaf half tien uur in onze stamkroeg Café Hemingway (Janskerkhof 6). Er is altijd iemand die je meer over de vereniging kan vertellen en je aan de leden voor kan stellen. Zo kun je kijken of SIB iets voor jou is.

Activiteiten

Naast wekelijks een algemeen toegankelijke lezing worden er ook talloze andere activiteiten georganiseerd, zowel inhoudelijk als niet inhoudelijk. Binnen SIB-Utrecht kun je actief worden bij commissies, genootschappen en gezelschappen. Zij organiseren onder andere lezingen, debatten, feesten, reizen, gala’s, workshops, excursies, filmlezingen, weekendjes weg, sportevenementen en etentjes voor de vereniging. Als je wilt weten wat er de komende tijd zoal te doen is bij SIB-Utrecht, werp dan vooral een blik op onze agenda!

Met SIB kom je ergens

We zouden geen Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen heten als we niet zo nu en dan in het buitenland zaten. SIB organiseert elk jaar minimaal vier reizen. Daarnaast organiseren we diverse internationale activiteiten. In de afgelopen paar jaar zijn we onder andere naar het Europees Parlement in Brussel geweest, hebben wij loopgraven in Ieper bezocht, een crisissimulatie van de koude oorlog georganiseerd in een koude oorlogsbunker, meegedaan aan Model United Nations en een liftwedstrijd georganiseerd.

De afgelopen jaren heeft SIB heel wat afgereisd. Onze reizen zijn altijd zeer betaalbaar. In de zomer gaat er altijd een groep van ongeveer 20 á 25 personen voor tweeëneenhalf a drie weken naar een bijzondere locatie. Afgelopen jaren zijn dit Marokko, Rusland en India geweest. Voor onze reislustige leden hebben we bovendien nog een reis van een week in april. Zo zijn we de afgelopen jaren een week lang Budapest, Barcelona en Istanbul gaan verkennen. Eén jaar bij SIB en je hebt al een deel van de wereld kunnen zien! 

Meer weten? Vraag een informatiepakket aan of loop een dagje mee bij SIB (mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )!