De Griekse Crisis

Lezing
Datum: 6-02-2018 19:30 - 21:30

Locatie: Instituto Cervantes  |  Plaats: Utrecht, Netherlands

Deze avond is gratis en openbaar toegankelijk!

Na tijden van bezuinigingen en hervormingen, kruipt Griekenland weer uit het diepe dal waar het door de crisis in 2008 in werd gestort. Dit nieuws komt vlak na de laatste berichtgeving over grote politieke hervormingen die de regering door moet voeren om opnieuw in aanmerking te komen voor hulp vanuit Europa.

Tijdens de grote nasleep van de Eurocrisis leek er vaak getouwtrek te zijn tussen de Europese politici en Griekse burgers, waar de Griekse politici tussendoor probeerden te laveren, over welke stappen Griekenland het beste zou helpen. Aan de kant van Europa klonk vaak de roep om meer bezuinigingen en hoge leningen die Griekenland terug moet betalen, terwijl de Grieken het idee hadden dat de gevolgen hiervan niet te overzien waren en Griekenland niet ten goede zouden komen.

Maar hoe heeft deze situatie zo ver kunnen komen? Had de crisis in 2008 afgewend kunnen worden of was de toekomst voor Griekenland te voorspellen geweest? En hoe hebben Grieken de crisis en het optreden van zowel de Griekse als Europese politici ervaren? En hoe ziet de toekomst van het land en haar inwoners eruit? 

Over al deze vragen gaan we het onder anderen hebben met Kees Klok. Dhr. Klok is als historicus gespecialiseerd in de geschiedenis van het moderne Griekenland, Cyprus en de omliggende regio. Daarnaast is hij columnist bij het Griekenland Magazine en lid van de Nederlands-Griekse Mediacirkel.

 

Adres
Domplein 3
3512 JC Utrecht, Netherlands

 

Kaart


 

Powered by iCagenda