Amnesty Schrijfmarathon

Externe vacature
Datum: 10-12-2017 00:00

Beste lezer,   

 

Op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, wordt er dit jaar weer Amnesty’s schrijfmarathon georganiseerd. Deze dag klimmen er wereldwijd honderd duizenden mensen in de pen. Ze schrijven brieven aan mensen die gevangen zitten om wat ze geloven, of gediscrimineerd worden om wie ze zijn. 

Deze brieven worden geschreven aan de autoriteiten, met het verzoek om mensen vrij te laten of te stoppen met discriminatie. Dat dit werkt blijkt uit de velen succesverhalen die er de afgelopen jaren zijn bereikt. Meer hierover vind je op onze website. Ook worden er groetenkaarten geschreven aan de mensen zelf, om ze een hart onder de riem te steken. 

 

Dit jaar willen we de schrijfmarathon nog groter maken, door zoveel mogelijk mensen aan het schrijven te krijgen. 

Meedoen is gemakkelijk en wij nodigen jullie van harte uit om mee te komen schrijven op 10 december in het Amnesty huis in Amsterdam. Wij schrijven van 10:00 - 24:00 (maar een uurtje is natuurlijk ook goed). 

Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om zelf een schrijfmarathon te organiseren van 20 november tot en met 10 december. Amnesty zendt alle benodigde materialen naar u toe, dit is geheel kosteloos. U kunt zelf kijken hoeveel tijd u te besteden heeft om een schrijfmarathon te organiseren.

We zouden het enorm waarderen als jullie een bijdrage willen leveren door te komen schrijven of eventueel zelf een schrijfmarathon te organiseren! 

 

Informatie over de schrijfmarathon is te vinden op onze website.

 

 

 

Powered by iCagenda