vacature stage Ontwapeningsdelegatie in Genève

Externe vacature
Datum: 6-11-2018 00:00

Locatie: Genève

De Ontwapeningsdelegatie in Genève biedt een stageplaats aan voor een enthousiaste stagiair(e) in de periode maart 2019 t/m augustus 2019.

Reactietermijn is 6 november a.s.

Werkomgeving

De Ontwapeningsdelegatie draagt in de diverse ontwapeningsfora in Genève en New York het Nederlandse beleid uit op het gebied van ontwapening, non-proliferatie en wapenbeheersing. De werkzaamheden vinden plaats in een bij uitstek internationale, multilaterale omgeving, waarin de geopolitieke ontwikkelingen direct hun weerslag hebben. Er vindt intensief contact plaats met onder meer NGO’s, internationale organisaties en de academische wereld. 

De Ontwapeningsdelegatie is een hecht team dat gezien de vele parallelle conferenties en dienstreizen sterk op communicatie en samenwerking is ingesteld. De Ontwapeningsdelegatie bestaat uit de ambassadeur, zijn plaatsvervanger, twee senior beleidsmedewerkers en een managementondersteuner.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen én internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlandbeleid van de Nederlandse regering en voert dit uit. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit meer dan 150 ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten-generaal, verspreid over de wereld.

Functie-inhoud

De stagiair(e) dient na een korte introductieperiode in staat te zijn zelfstandig te functioneren, in het ondersteunen van de ontwapeningsdelegatie. Gezocht wordt daarom naar studenten in een vergevorderd stadium van hun universitaire opleiding. Onderwerp van studie kan divers zijn, maar enige achtergrond op het terrein van internationaal recht, internationale veiligheids- en/of ontwapening is een pré. Belangrijker is affiniteit met de multilaterale diplomatieke wereld, het Nederlands buitenlandbeleid en ervaring met sociale media. Maar bovenal wordt iemand gezocht die uitstekend kan schrijven, flexibel is en met (creatieve) initiatieven komt. Daarnaast is contactgerichtheid belangrijk, zowel binnen het Nederlandse team, als in de internationale gemeenschap waarin wordt gewerkt. Gedegen Engelse talenkennis is een vereiste. Frans is een pré.

Interesse? Kijk hier voor meer informatie over de stage.

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Powered by iCagenda