Lezingen
Elke dinsdagavond organiseert SIB-Utrecht een lezing met een internationaal onderwerp.
Borrels
Na de wekelijkse lezing ben je welkom op onze openbare borrel!
Reizen
We organiseren diverse reizen naar verrassende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa.

Onderwijs van de toekomst

Lezing
Datum: 16-10-2018 19:45 - 21:30

Locatie: Instituto Cervantes  |  Plaats: Utrecht, Netherlands

Tegenwoordig lijkt het een feit dat onderwijs blijvend moet veranderen om aan te blijven sluiten bij de vraag van de samenleving van vandaag en om leerlingen op te leiden tot wereldburgers en de werknemers van morgen. De vraag is echter welke ontwikkelingen er in het onderwijs omarmt moeten worden om aan deze wensen te voldoen en welke ontwikkelingen het onderwijs eerder kwaad dan goed doen. Zijn kinderen gebaat bij zogenoemde iPad-scholen of meer virtual reality in de klas? En hoe helpen onderwijsvernieuwingen om de politiek gerust te stellen dat leerlingen écht klaar worden gestoomd voor de toekomst?

Daarnaast is de kans groot dat betrokkenen door alle bomen het bos niet meer zien en dat het lastig wordt om een heldere langer termijnvisie te ontwikkelen. Om het overzichtelijk te houden, zullen deze avond enkele hot topics worden uitgelicht en besproken, zoals de discussie rondom gepersonaliseerd onderwijs.

Wessel Peeters zal als expert op het gebied van onderwijsinnovatie en als master Leren en Innoveren komen spreken over onderwijsvernieuwingen en hoe deze ideeën in de schoolklas geïmplementeerd kunnen worden.

 

Adres
Domplein 3
3512 JC Utrecht, Netherlands

 

Kaart


 

Powered by iCagenda

Over SIB

SIB-Utrecht is het best te omschrijven als de studentenvereniging mét inhoud. SIB-Utrecht combineert wereldse interesse met Utrechtse gezelligheid. Denk daarbij naast de wekelijkse lezing en borrel aan reizen, etentjes, debatten, feesten en andere activiteiten. Inhoud maakt het verschil! Lees meer

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze lezingen? Like ons op Facebook of mail naar secretaris[at]sib-utrecht.nl om je op te geven voor onze nieuwsbrief.

Agenda

November 2018
ma di wo do vr za zo
3
4
5
8
9
10
11
12
14
17
18
19
21
22
24
25
28

https://www.studentenwegwijzer.nl/