Lezingen
Elke dinsdagavond organiseert SIB-Utrecht een lezing met een internationaal onderwerp.
Borrels
Na de wekelijkse lezing ben je welkom op onze openbare borrel!
Reizen
We organiseren diverse reizen naar verrassende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa.

LHBT-rechten Wereldwijd

Lezing
Datum: 29-05-2018 19:45 - 21:30

Locatie: Instituto Cervantes  |  Plaats: Utrecht, Netherlands

In Nederland is het gelukkig relatief goed gesteld met de rechten van homoseksuelen. Ook andere landen legaliseren steeds vaker het homohuwelijk, maar er zijn wereldwijd nog veel landen waar dit niet het geval is. In bijna de helft van alle landen ter wereld is homoseksualiteit strafbaar. In sommige landen kan er zelfs de doodstraf voor worden opgelegd. In sommige delen van Rusland worden er bijvoorbeeld heuse heksenjachten geopend, of worden homoseksuelen zelfs gemarteld vanwege hun geaardheid. Ook in
grote delen van Afrika zijn er nog wetten die homoseksualiteit strafbaar maken. Wat is precies de staat van LHBT-rechten wereldwijd? Is er een verband te zien tussen de toename van homorechten in sommige landen, en de afname in andere landen?

Op deze avond gaan we met verschillende sprekers in gesprek over homorechten wereldwijd. 

Sidney Smeets is advocaat en staat verdachten zowel in Nederland als in het buitenland bij. Ook verleent Sidney bijstand aan slachtoffers van anti-LHBT geweld zoals het Arnhemse anti-homogeweld, de mishandeling op de Dam en de zaak rondom transgendervrouwen en de ZARA. Sidney is een actief twitterende togadrager en opiniemaker op het gebied van strafrecht, mensenrechten en LHBT-rechten.

COC Nederland komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s). Ze zijn onder andere bezig met internationale belangenbehartiging.

 

Adres
Domplein 3
3512 JC Utrecht, Netherlands

 

Kaart


 

Powered by iCagenda

Over SIB

SIB-Utrecht is het best te omschrijven als de studentenvereniging mét inhoud. SIB-Utrecht combineert wereldse interesse met Utrechtse gezelligheid. Denk daarbij naast de wekelijkse lezing en borrel aan reizen, etentjes, debatten, feesten en andere activiteiten. Inhoud maakt het verschil! Lees meer

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze lezingen? Like ons op Facebook of mail naar secretaris[at]sib-utrecht.nl om je op te geven voor onze nieuwsbrief.

Agenda

Oktober 2018
ma di wo do vr za zo
3
5
6
7
8
11
13
14
15
18
19
20
21
24
25
27
28
29