Lezingen
Elke dinsdagavond organiseert SIB-Utrecht een lezing met een internationaal onderwerp.
Borrels
Na de wekelijkse lezing ben je welkom op onze openbare borrel!
Reizen
We organiseren diverse reizen naar verrassende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa.

De Medicijnmarkt

Lezing
Datum: 17-04-2018 19:45 - 21:30

Locatie: Instituto Cervantes  |  Plaats: Utrecht, Netherlands

Beperkte toegang tot medicijnen is een wereldwijd probleem. Dit is niet alleen in ontwikkelingslanden zo, ook in Nederland is de toegang tot medicatie in gevaar. Het huidige model van geneesmiddelenontwikkelingdrijft de prijs van medicijnen omhoog. Het model is gebaseerd op marktexclusiviteit door het afgeven van patenten. Prijzen kunnen met monopoly's kunstmatig hoog gehouden worden. De hoge prijzen van medicatie zorgen ervoor dat patiënten niet altijd de medicatie kunnen krijgen die ze nodig hebben.

Hoe kunnen medicijnen goedkoper worden aangeboden? Wat moet er veranderen in het huidige systeem om medicijnen voor iedereen altijd toegankelijk te maken? Welke rol speelt de politiek hierin?

Spreker:
Dominiek Veen van License To Heal, een samenwerking van negen Politieke Jongerenorganisaties, gesteund door de academische ziekenhuizen, de gezondheidsfondsen en een groot aantal experts. Het doel van License to Heal is om medicijnen voor iedereen toegankelijk te maken en te houden

 

Adres
Domplein 3
3512 JC Utrecht, Netherlands

 

Kaart


 

Powered by iCagenda

Over SIB

SIB-Utrecht is het best te omschrijven als de studentenvereniging mét inhoud. SIB-Utrecht combineert wereldse interesse met Utrechtse gezelligheid. Denk daarbij naast de wekelijkse lezing en borrel aan reizen, etentjes, debatten, feesten en andere activiteiten. Inhoud maakt het verschil! Lees meer

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze lezingen? Like ons op Facebook of mail naar secretaris[at]sib-utrecht.nl om je op te geven voor onze nieuwsbrief.

Agenda

Oktober 2018
ma di wo do vr za zo
3
5
6
7
8
11
13
14
15
18
19
20
21
24
25
27
28
29