Lezingen
Elke dinsdagavond organiseert SIB-Utrecht een lezing met een internationaal onderwerp.
Borrels
Na de wekelijkse lezing ben je welkom op onze openbare borrel!
Reizen
We organiseren diverse reizen naar verrassende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa.

Een Nieuwe Tegenmacht? Een Antwoord op de Onbegrensde Staat

Lezing
Datum: 6-03-2018 19:30 - 21:30

Locatie: Instituto Cervantes  |  Plaats: Utrecht, Netherlands

Deze avond is gratis en openbaar toegankelijk

Nudging, orgaandonatie, de sleepwet: in elke hoek van het maatschappelijke leven is de overheid te vinden. Oude zorgen en nieuwe technieken maken overheidsdiensten invloedrijker dan ooit en de grens tussen publieke en private sferen verandert snel. Wie over Schiphol loopt heeft het gevoel in een steriel servicecentrum te lopen, maar het tegendeel is waar. De luchthaven is een verzameling bedrijven, technologieën en overheden, en daarmee het voorbeeld voor de verschuivende grenzen van overheid en publieke sfeer. 

Wat zou het antwoord moeten zijn op een overheid die meer en meer impact heeft op individu en samenleving? Hoe moet een nieuwe tegenmacht vorm krijgen?

Huub Dijstelbloem is Hoogleraar Theorie van Politiek en Wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is de initiatiefnemer van Science in Transition en schreef veel over politieke representatie, de politiek van technologisering en het bereik van de overheid. In zijn laatste boek definieert hij een nieuwe tegenmacht.

 

Adres
Domplein 3
3512 JC Utrecht, Netherlands

 

Kaart


 

Powered by iCagenda

Over SIB

SIB-Utrecht is het best te omschrijven als de studentenvereniging mét inhoud. SIB-Utrecht combineert wereldse interesse met Utrechtse gezelligheid. Denk daarbij naast de wekelijkse lezing en borrel aan reizen, etentjes, debatten, feesten en andere activiteiten. Inhoud maakt het verschil! Lees meer

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze lezingen? Like ons op Facebook of mail naar secretaris[at]sib-utrecht.nl om je op te geven voor onze nieuwsbrief.

Agenda

November 2018
ma di wo do vr za zo
3
4
5
8
9
10
11
12
14
17
18
19
21
22
24
25
28

https://www.studentenwegwijzer.nl/