Lezingen
Elke dinsdagavond organiseert SIB-Utrecht een lezing met een internationaal onderwerp.
Borrels
Na de wekelijkse lezing ben je welkom op onze openbare borrel!
Reizen
We organiseren diverse reizen naar verrassende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa.

Verder na de Brexit

Lezing
Datum: 20-02-2018 19:30 - 21:30

Locatie: Instituto Cervantes  |  Plaats: Utrecht, Netherlands

Deze avond is gratis en openbaar toegankelijk!

Groot-Brittannië maakt onrustige tijden door. In 2016 stemde een krappe meerderheid van de Britten in een referendum voor het verlaten van de Europese Unie. De uitslag legde een diep verdeeld land bloot. Het platteland stemde voor de brexit, terwijl de metropool Londen ‘blijven’ stemde. Ouderen stemden overwegend voor een uittreden uit de EU, terwijl jongeren overwegend tegen brexit waren. Weinig jonge kiezers brachten echter hun stem uit tijdens het referendum. Dat deden zij wel tijdens de verkiezingen van 2017. Tijdens die verkiezingen bezorgden jongeren de Labour Party een onverwacht goede uitslag. De Conservatieve regering raakte onder leiding van premier Theresa May haar meerderheid in het parlement kwijt.Sindsdien hangt het politieke lot van premier May aan een zijden draad. De onderhandelingen de toekomstige relatie met de EU verlopen moeizaam. Ondertussen loopt Labour-leider Jeremy Corbyn zich warm voor de volgende verkiezingen. Hij hoopt Groot-Brittannië in 2018 de meest linkse regering in decennia te bezorgen. Genoeg reden om de politieke situatie in Groot-Brittannië eens onder de loep te nemen. Waarom stemden de Britten voor de brexit? Welke kant gaat het land op? En wat gaat Nederland merken van de brexit? Op 20 februari gaan experts op zoek naar antwoorden op deze vragen. De avond wordt georganiseerd door SIB-Utrecht in samenwerking met studievereniging Albion.

Sprekers: 

Peter Brusse was vanaf 1964 tot 1985 correspondent in Groot-Brittannië, onder meer voor het NOS Journaal. Verder was hij hoofdredacteur van het NOS Journaal en adjunct-hoofdredacteur van het weekblad Elsevier. Tijdens de avond zal hij niet alleen vertellen over de Britse actualiteit, maar ook vanuit zijn lange ervaring als correspondent de recente geschiedenis van het land belichten.

Titia Ketelaar schreef het boek Mind the gap, over het Engelse eilandgevoel en de vele tegenstellingen in één land. Ze was van 2010 tot 2016 correspondent voor NRC Handelsblad, met als standplaats Londen.

 

 

Adres
Domplein 3
3512 JC Utrecht, Netherlands

 

Kaart


 

Powered by iCagenda

Over SIB

SIB-Utrecht is het best te omschrijven als de studentenvereniging mét inhoud. SIB-Utrecht combineert wereldse interesse met Utrechtse gezelligheid. Denk daarbij naast de wekelijkse lezing en borrel aan reizen, etentjes, debatten, feesten en andere activiteiten. Inhoud maakt het verschil! Lees meer

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze lezingen? Like ons op Facebook of mail naar secretaris[at]sib-utrecht.nl om je op te geven voor onze nieuwsbrief.

Agenda

December 2018
ma di wo do vr za zo
8
9
10
12
14
16
17
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

https://www.studentenwegwijzer.nl/