Lezingen
Elke dinsdagavond organiseert SIB-Utrecht een lezing met een internationaal onderwerp.
Borrels
Na de wekelijkse lezing ben je welkom op onze openbare borrel!
Reizen
We organiseren diverse reizen naar verrassende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa.

Filmlezing: No Place For A Rebel

Lezing
Datum: 14-11-2017 18:45 - 21:15

Locatie: 't Hoogt filmtheater  |  Plaats: Utrecht, Netherlands

No Place for a Rebel verbeeldt de moedige poging van een jongen die balanceert op de dunne lijn tussen slachtoffer en dader, om zijn lot te beïnvloeden. Opono Opondo werd als kind ontvoerd door de Lord’s Resistance Army (LRA) van Joseph Kony. Hij wist te ontsnappen en het leger te verlaten. Zestien jaar nadat hij als kind werd ontvoerd, keert hij terug naar huis als volwassen oorlogscommandant. Nu moet hij zijn plek in de burgermaatschappij zien te vinden.

Aan zijn kameraden die nog in de LRA zitten, verkondigt Opono “Dit is pas het echte leven. Kom ook naar huis”. Maar hij worstelt zelf met regels van het burgerleven. Opono leert brommerrijden, volgt een business course en laat visitekaartjes drukken, maar realiseert zich hoe moeilijk het is om zijn draai te vinden tussen de mensen tegen wie hij bijna zijn hele leven vocht, inclusief zijn familie.

In een conflict trekken we vaak een lijn tussen daders en slachtoffers, zodat de schuldigen verantwoordelijk gehouden kunnen worden. De realiteit is vaak echter complexer dan dit onderscheid doet vermoeden. Deze film gaat over een man die op de scheidingslijn tussen dader en slachtoffer staat.

De spreker van de avond is Arne Doornebal. Hij is Afrika-journalist, hij heeft 7 jaar als correspondent doorgebracht in Oeganda en Zuid-Soedan.

Tickets zijn beschikbaar op de website van het filmtheater ‘t Hoogt. SIB-leden sturen een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !

 

 

Adres
Hoogt 4
3512 GW Utrecht, Netherlands

 

Kaart


 

Powered by iCagenda

Over SIB

SIB-Utrecht is het best te omschrijven als de studentenvereniging mét inhoud. SIB-Utrecht combineert wereldse interesse met Utrechtse gezelligheid. Denk daarbij naast de wekelijkse lezing en borrel aan reizen, etentjes, debatten, feesten en andere activiteiten. Inhoud maakt het verschil! Lees meer

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze lezingen? Like ons op Facebook of mail naar secretaris[at]sib-utrecht.nl om je op te geven voor onze nieuwsbrief.

Agenda

Oktober 2018
ma di wo do vr za zo
3
5
6
7
8
11
13
14
15
18
19
20
21
24
25
27
28
29