Lezingen
Elke dinsdagavond organiseert SIB-Utrecht een lezing met een internationaal onderwerp.
Borrels
Na de wekelijkse lezing ben je welkom op onze openbare borrel!
Reizen
We organiseren diverse reizen naar verrassende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa.

Eigen Schuld?!

Lezing
Datum: 26-09-2017 19:30 - 21:30

Plaats: Utrecht, Netherlands

Deze avond is gratis en openbaar toegankelijk

Eigen schuld? Talloze mensen in binnen- en buitenland zitten diep in de schulden. Als we de experts moeten geloven ligt een breed scala aan oorzaken ten grondslag aan dit maatschappelijke probleem. Hoge vaste lasten, werkloosheid, hoge zorgkosten, psychosociale problemen, het zijn veelgehoorde oorzaken bij hoog oplopende schulden. Vaak is er sprake van een complex probleem en gaat het van kwaad tot erger, waarbij een boete uiteindelijk kan leiden tot uithuisplaatsing. 

Hoe zit dit systeem van schulden, deurwaarders en banken eigenlijk in elkaar? Wat zijn de gevolgen van hoog oplopende schulden voor individuen? Op welke manier gaan overheid en samenleving hiermee om?

Over al deze vragen gaan we het deze avond hebben met Ester Gould en Sarah Sylbing. Twee documentairemakers van onder andere 50 Cent (2007), De Rekening van Catelijne (2012) en Schuldig (2016). Voor de serie Schuldig werden ze verkozen tot journalsiten van het jaar 2016 en ontvingen ze een Tegel, een Gouden TV beeld en de Zilveren Nipkowschijf.

 

Adres
Domplein 3
3512 JC Utrecht, Netherlands

 

Kaart


 

Powered by iCagenda

Over SIB

SIB-Utrecht is het best te omschrijven als de studentenvereniging mét inhoud. SIB-Utrecht combineert wereldse interesse met Utrechtse gezelligheid. Denk daarbij naast de wekelijkse lezing en borrel aan reizen, etentjes, debatten, feesten en andere activiteiten. Inhoud maakt het verschil! Lees meer

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze lezingen? Like ons op Facebook of mail naar secretaris[at]sib-utrecht.nl om je op te geven voor onze nieuwsbrief.

Agenda

November 2016
ma di wo do vr za zo
5
6
7
9
12
13
14
17
19
20
21