Lezingen
Elke dinsdagavond organiseert SIB-Utrecht een lezing met een internationaal onderwerp.
Borrels
Na de wekelijkse lezing ben je welkom op onze openbare borrel!
Reizen
We organiseren diverse reizen naar verrassende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa.

Spreken zonder woorden: de wereld van gebarentaal

Lezing
Datum: 18-12-2018 19:45 - 21:30

Locatie: Instituto Cervantes  |  Plaats: Utrecht, Netherlands

Gebarentaal heeft een interessante geschiedenis. Tot ver in de twintigste eeuw werd het niet gezien als volwaardige taal, maar eerder als het maken van plaatjes in de lucht. Vanaf de jaren zeventig werd het, ook in Nederland, steeds meer geaccepteerd. Dit betekent ook dat er steeds meer informatie kwam over de gebarentaal. Toch weten veel mensen die er in hun dagelijkse leven niets mee van doen hebben, nog steeds niet veel over deze taal. Hoe werkt gebarentaal eigenlijk precies? Wat zijn de verschillen tussen de verscheidene gebarentalen? En wat is het verschil tussen gebarentaal en gesproken taal? Op deze avond gaan we hierover in gesprek met Beppie van den Bogaerde, lector bij de Hogeschool Utrecht en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, en Maya de Wit, promovenda aan de Radboud Universiteit en werkzaam als tolk.

 

Adres
Domplein 3
3512 JC Utrecht, Netherlands

 

Kaart


 

Powered by iCagenda

Over SIB

SIB-Utrecht is het best te omschrijven als de studentenvereniging mét inhoud. SIB-Utrecht combineert wereldse interesse met Utrechtse gezelligheid. Denk daarbij naast de wekelijkse lezing en borrel aan reizen, etentjes, debatten, feesten en andere activiteiten. Inhoud maakt het verschil! Lees meer

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze lezingen? Like ons op Facebook of mail naar secretaris[at]sib-utrecht.nl om je op te geven voor onze nieuwsbrief.

Agenda

December 2018
ma di wo do vr za zo
8
9
10
12
14
16
17
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

https://www.studentenwegwijzer.nl/