Lezingen
Elke dinsdagavond organiseert SIB-Utrecht een lezing met een internationaal onderwerp.
Borrels
Na de wekelijkse lezing ben je welkom op onze openbare borrel!
Reizen
We organiseren diverse reizen naar verrassende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa.

Mensenrechten in Oost-Europa met Eduard Nazarski

Lezing
Datum: 30-10-2018 19:45 - 21:30

Locatie: Instituto Cervantes  |  Plaats: Utrecht, Netherlands

Deze lezing is gratis en openbaar toegankelijk

Op 12 september 2018 besloot het Europees Parlement de zogeheten Artikel 7-procedure tegen Hongarije te starten, een strafprocedure die er uiteindelijk toe kan leiden dat Hongarije zijn stemrecht in de Europese Unie kwijtraakt. Het besluit kwam voort uit de toenemende zorgen in Europa over de wijze waarop de Hongaarse regering onder leiding van premier Viktor Órban fundamentele rechten en vrijheden uitholt. In meer Oost-Europese landen, zoals Polen, worden de rechten en vrijheden van mensen steeds meer ingeperkt. Omdat deze landen tot de Europese Unie behoren, wordt vaak gedacht dat het wel goed gesteld moet zijn met de mensenrechtensituatie. Het tegendeel blijkt dus steeds meer waar te worden. 

Spreker:
Eduard Nazarski is directeur van Amnesty Nederland. Samen met hem gaan we in gesprek over de schending van mensenrechten in Oost-Europa.

Na de lezing is er een borrel bij Café Hemingway!

 

Adres
Domplein 3
3512 JC Utrecht, Netherlands

 

Kaart


 

Powered by iCagenda

Over SIB

SIB-Utrecht is het best te omschrijven als de studentenvereniging mét inhoud. SIB-Utrecht combineert wereldse interesse met Utrechtse gezelligheid. Denk daarbij naast de wekelijkse lezing en borrel aan reizen, etentjes, debatten, feesten en andere activiteiten. Inhoud maakt het verschil! Lees meer

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze lezingen? Like ons op Facebook of mail naar secretaris[at]sib-utrecht.nl om je op te geven voor onze nieuwsbrief.

Agenda

December 2018
ma di wo do vr za zo
8
9
10
12
14
16
17
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

https://www.studentenwegwijzer.nl/