Lezingen
Elke dinsdagavond organiseert SIB-Utrecht een lezing met een internationaal onderwerp.
Borrels
Na de wekelijkse lezing ben je welkom op onze openbare borrel!
Reizen
We organiseren diverse reizen naar verrassende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa.

Filmlezing: The King

Lezing
Datum: 23-10-2018 18:30 - 21:30

Locatie: 't Hoogt Filmcafé  |  Plaats: Utrecht, Netherlands

In The King wordt de kijker door regisseur Eugene Jarecki meegenomen op een indrukwekkende muzikale roadtrip. In de enige echte 1963 Rolls-Royce van de King of Rock ‘n Roll Elvis Presley, verkent de documentaire zijn leven en de staat van het land dat hij achter zich liet. Amerika, een land dat, net als Elvis, jong, mooi en veelbelovend begon maar in de loop der tijd bezweek aan de vernietigende gevolgen van verslaving, geld en macht. Nooit leek de ‘Amerikaanse Droom’ zo ver weg te zijn als vandaag. Vanaf Memphis tot New York en Las Vegas wordt het leven van Elvis, 40 jaar na zijn ongelukkige dood, geschetst als metafoor voor hoe we in deze problemen zijn terechtgekomen. Vele bekende namen worden geïnterviewd, met onder anderen Alec Baldwin, Chuck D, Ethan Hawke en Mike Myers. De film zal worden ingeleid door hoogleraar populaire muziek en jeugdcultuur Tom ter Bogt. Na de film is er nog ruimte voor discussie en debat.
 
SIB-leden kunnen hun kaartje reserveren door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Na de filmlezing is er een borrel in Café Hemingway!

 

Adres
Hoogt 4
3512 GW Utrecht, Netherlands

 

Kaart


 

Powered by iCagenda

Over SIB

SIB-Utrecht is het best te omschrijven als de studentenvereniging mét inhoud. SIB-Utrecht combineert wereldse interesse met Utrechtse gezelligheid. Denk daarbij naast de wekelijkse lezing en borrel aan reizen, etentjes, debatten, feesten en andere activiteiten. Inhoud maakt het verschil! Lees meer

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze lezingen? Like ons op Facebook of mail naar secretaris[at]sib-utrecht.nl om je op te geven voor onze nieuwsbrief.

Agenda

December 2018
ma di wo do vr za zo
8
9
10
12
14
16
17
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

https://www.studentenwegwijzer.nl/